Welke thema zetten jullie komend jaar op de agenda?

De kinderopvang is altijd in beweging. Dat maakt dat ik het zo leuk vindt om in te werken. Het is dynamisch, elke organisatie heeft zijn eigen kleur. De ene organisatie is jong de ander bestaat al lang, de ander is groot of juist klein. Daardoor voel ik mij als trainer uitgedaagt unieke studiedagen en ouderbijeenkomsten te bedenken, die interactief, inspirerend en verbindend zijn. Dat is wat pedagogische medewerkers aanspreekt. Je kan rekenen op een dynamisch programma.

In het programma betrek ik graag de natuur, door bijvoorbeeld een wandeling in te passen in het kader van het thema van de studiedag. Ik maak gebruik van actieve werkvormen en geef duidelijke handvatten om in de dagelijkse praktijk mee verder te kunnen. Gekoppeld aan de studiedag is een gesprek met de directie/manager over hoe het geleerde te borgen in het werkproces.
Op studiedagen is het de intenstie zowel persoonlijk, als de teamontwikkeling aan bod te laten komen evenals de ontwikkeling van kinderen of de omgang met ouders. 

Kinderdopvang organisaties die u voor gingen: Dromelot - Kiekeboe/Amsterdam - Sam & Kids - Buddies - Ayla Gaya - Parvaneh - Solidoe kinderopvang - SKOP - Altijd Lente - Kids Planet - Kanteel kinderopvang - Borboleta - Triagel - Buitenkans - Natuurfontein - SKBNM - De vlindertuin - en vele andere 

Vraaggericht aanbod
Thema 1: Emotionele Veiligheid - Ontdek de kracht van kwetsbaarheid 
              (Toshiro Kanamori als inspriratie bron).
Thema 2: Als ik weer klein ben - De invloed van ons gedrag op het spelende kind 
              (Janusz Korczak als inspriratie bron).
Thema 3: Het kind centraal - ook Aandacht voor het omgaan jongensenergie
              (Celestin Freinet, als inspriratie bron).
Thema 4: Training Meldcode kindermishandeling & Huiselijk Geweld
Thema 5: Kinderen en Opvallend Gedrag.
Thema 6: Team samenwerking -  verbindend communiceren.
Thema 7: Opvoeden vanuit je HART
Thema 8: Gespreksvoering met ouders.

Als u geïnteresseerd bent in een thema of zelf een onderwerp hebt stuur dan een mail naar: hans@trainingenadviesoveropvoeden.nl  of U kunt telefonisch contact opnemen. (06-4879 6542) Desgewenst stuur ik een voorbeeld van hoe een inhoudelijke invulling van een studiedag eruit kan zien. De studiedag kan op jullie lokatie plaats vinden (aantal deelenemer in overleg) of op mijn eigen lokatie in Soest (groepen tot 10 mensen) of online. (Max 25 deelnemer per bijeenkomst)

Opvoeden is kwetsbaar! - Opvoeden is communicatie! - Opvoeden doe je samen!